І Міжрайонний Кар’єрний Форум «Профорієнтація–2019»

22.05.2019 року на площі Героїв Небесної Сотні м. Чорткова відбувся І Міжрайонний Кар’єрний Форум «Профорієнтація–2019» з метою популяризації профорієнтації серед населення.
Чортківський державний медичний коледж прийняв активну участь у «Дефіляді» професій, демонструючи майстер-класи.
Студенти випускних груп спец. «Лікувальна справа» разом зі завідувачем відділення  проводили майстер-клас по наданню домедичної допомоги постраждалому з зупинкою дихання та кровообігу. Всі бажаючі відпрацьовували навички реанімації  на муляжі.

Студенти спец. «Стоматологія ортопедична» разом з викладачем проводили:

– презентацію студентських робіт з ортодонтії, незнімного, знімного, бюгельного протезування;
– майстер-клас із ліплення з пластиліну анатомічної форми коронок різних груп зубів;
–  малювання коронок всіх груп зубів;
–  навчання основ гігієни порожнини рота, зокрема правил чищення зубів зубною щіткою та  особливостей догляду за різними видами зубних протезів.

Студенти спец. «Сестринська справа» разом з викладачем організували майстер-клас з проведення внутрішньовенних ін’єкцій, правила користування небулайзерами та спейсерами, вимірювали АТ, а також частоту серцевих скорочень та концентрацію кисню в крові.

Студенти спец. «Фармація» разом з викладачем представили  кольорову гаму з розчинів лікарських речовин, а токож зразки гербаріїв.
Відвідувачі мали можливість спробувати себе в ролі фармацевта, упаковуючи у капсулатурки порошки аскорбінової кислоти та лактози.
Кожен бажаючий мав змогу переглянути книгу-історію, в якій вписано прізвища всіх випускників спеціальності Фармація, починаючи з першого нашого випуску 2002 року.

Дякуємо Чортківській районній філії Тернопільського обласного центру зайнятості за запрошення прийняти участь в І Міжрайонному Кар’єрному Форумі «Профорієнтація–2019».