
Кожен народ має свої багаті, взяті ще з сивої давнини, традиції. Вони присутні всюди: в одязі, побуті, мові, їжі тощо. Особливо цікавими є українські традиції в приготуванні різноманітних національних страв. До кожного великого свята українці мають їх обов’язковий перелік. Такі традиції передаються з покоління в покоління.
Традиційною українською стравою вважаються млинці та оладки, а способи їх приготування стали основою кулінарного майстер-класу для дітей вимушених переселенців, що тимчасово проживають в гуртожитку коледжу. 9 червня цей захід для них провели працівники бібліотеки. Діти активно включилися в процес приготування млинців та оладок. Маленькі кухарі дуже старалися, тому й результатом були задоволені усі. Завершився майстер – клас спільним чаюванням.